Fleip eller fakta: Å delta på Sapphire Now + ASUG Annual Conference er omtrent som å delta på vår egen SBN årskonferanse, bare veldig veldig mye større.

Med nesten 2000 ulike sessions, 250 utstillere og mer enn 30000 deltakere, er det helt nødvendig å velge noe å fokusere på.

Så jeg lagde meg en liten liste før jeg dro:

- Hva er helt nytt?
- Veien til S/4 Hana i smått og stort
- SAPs innholdsfokuserte strategi for forretningsnettverk - hvor langt har de kommet?
- SAP Leonardo - har det blitt mer tydelig, eller er det alt og ingenting?
- Brukergruppenes rolle i økosystemet, mer vinn vinn?
- Hva er viktig å ta med til Norge? Noe for detaljhandel? Noe for industri?
- Oppfølging av lisensarbeidet i samråd med SUGEN (Sap User Group Executive Network). Hva skal til for å oppnå økt fleksibilitet i gode og onde dager (så vi kan holde sammen til døden skiller oss ad)?

Selv syntes jeg at jeg endte opp med tema der 70 % kan være relevant for min egen arbeidsgiver, 100 % bør være relevant for et knippe av SBNs medlemmer og noe bør være relevant også for deg som leser dette.Sapphire Bill McDermott

I skrivende stund har det bare vært en dag. I denne artikkelen kommer derfor bare noen inntrykk. Resten følger neste uke.

Den første store nyheten er lanseringen av SAP C/4HANA - en mye tydeligere satsning på kunden-i-sentrum, en ny generasjon Customer Relationship Management systemer, der kundens faktiske behov settes høyere enn leverandørens behov for å selge noe. Mange kjente komponenter inngår, men helheten er ny. Så her var det noe for alle som har flere kunder enn de kan telle på to hender. SAP C/4HANA


Se nyhetsmeldingen her:
https://news.sap.com/sapphire-now-announcing-sap-c4hana-sap-hana-data-management-suite/

Det er et vell av tjenester for oss som før eller senere skal over på S/4HANA. Jeg tok en nærmere kikk på arvtakeren til datamigreringsverktøyet Legacy System Migration Workbench. Erstatteren heter Data Migration Manager og virker svært lovende. Dette er ikke helt nytt, men kjekt å snakke med en vaskeekte SAP kunde som har kjørt skarpt. Bye bye, LSMW, you've done your job, now rest in peace.

Hans Butenschøn

Spørsmålet om S/4HANA on SAP Public Cloud, Private Cloud, On premise eller en kombinasjon er fortsatt like aktuelt, og er selvfølgelig noe som må vurderes fra tilfelle til tilfelle. Jeg spår at vi får mange konverteringer i 2019 og 2020, for den nye teknologien begynner å bli moden, og hvor lenge vil vi investere i løsninger på den gamle?


Jeg testet en talestyrt cloud-basert installasjon. Drevet frem av en av de store globale. Mindre kleint enn jeg hadde trodd, og lett å se for seg nytten for brukere som ikke har hendene frie til å taste i tide og utide. Og selvfølgelig stemmebasert gjenkjenning av hva du har lov til å registrere.

God helg! 

Hans Butenschøn from Orlando

skrevet av Eva-Maria Fahrer on 6.06.2018 05:17
Sverige (Hovedkontor)

Adfahrer AB
Postboks 131
182 12 Danderyd
Sverige
E-post: info@adfahrer.com

Norge

Adfahrer AB
Postboks 111
0212 Skøyen, Oslo
Norge
E-post: info@adfahrer.com


Kontakt | Imprint
© Adfahrer AB 2019